Външният министър на Северна Македония с послание към България. Пред евродепутатите от комисията по външни работи на Европейския парламент Буяр Османи обяви, че югозападната ни съседка не е забравила, че трябва да изпълнява задълженията си по договора си за добросъседство с България.

Дипломат номер едно каза още, че според последното преброяване, българите в страната са около 3500 души и че те ще бъдат третирани еднакво с останалите.

Също така Османи призова за уважение и изрази увереност, че след съставянето на новото правителство в София, ще възникнат необходимите условия за напредък.

„Имам послание към нашите български приятели - не сме забравили задълженията си по договора и двата протокола. Лично наблюдавам работните групи, които следва да изпълнят задълженията и скоро ще представим резултатите от работата, свързана с речта на омразата, за пострадалите в епохата на комунизма и за прилагане на препоръките на Комисията за историческите въпроси“, посочи Буяр Османи, министър на външните работи на Северна Македония.