И на тези избори кандидатите за местната власт се надпреварваха да привлекат избиратели с нестандартни послания.

Някои се появиха на предизборните си плакати с ексцентрична визия и станаха хит в социалните мрежи.

Финансистка по професия, Роза Николова се включи в кметската надпревара за 9-хилядната Община Бойчиновци с лозунга "Изберете красотата и отговорността!"

Снимка: btvnovinite.bg

„Исках да докажа, че красотата у нас хората са свикнали да я риемат като лигавщина. Тази е красива, тя нищо не разбира, няма акъл. В главата й само моди и такива неща”, каза Роза Николова.

Експерти по пи ар и политически психолози обясняват по-ексцентричната визия на кандидатите като опит да стигнат до избирателите.

Снимка: btvnovinite.bg

„Видели сме, че нещо е хубаво или видели сме, че има успех в публичното пространство, но възможностите ни не ни позволяват”, коментира Десислава Бошнакова, преподавател по пи ар в „Нов Български университет”.

„В тази неадекватност на себеоценката спрямо възприятията на другите се получават смешни, провокативни изяви”, допълни проф. Антоанета Христова, политически психолог.

На предишните местни избори прическата стана запазена марка на кандидата за кмет на село Гаганица Антоанета Лазарова, но не й осигури победа. Днес тя разказва, че косата й е изместила фокуса от предизборната й платформа.

Снимка: btvnovinite.bg

Според експертите успешният политик вдъхва доверие у избирателите, а как се постига това - опитите на кандидатите продължават.

Как се представиха нестандартните кандидати на вота – гледайте тази вечер в bTV Репортерите веднага след централната емисия новини в 19 ч.