Чували с подаръци получиха малчуганите в детското отделение „Уши, нос, гърло“ в ИСУЛ. Не за първа година там има подобна инициатива.

Малката Цвети е в болницата за изследване на слуха. Майка й казва, че престоят й е по-лек от очакваното и заради новите играчки в отделението, и заради домашната атмосфера.

Снимка: btvnovinite.bg

„Радва се на картинките, харесва й. Следобед излизат децата в коридора и играят заедно“, споделя майката Юлия Иванова.  

Само на година и един месец малко момче остава в болницата 10 дни. Налага се оперативно да премахнат израстък от вратлето му. От името на цялото семейство майка му Елица дарява 500 лева за детското отделение.

Чувалите с играчки са дело на Розалина Йорданова.

Снимка: btvnovinite.bg

„Не за първи път идваме и не само в това отделение. Добри хора се включват и даряваме усмивки, обич и радост за децата“, казва тя.

А по време на първата вълна от COVID, когато плановият прием беше спрян, старшата медицинска сестра на детско УНГ отделение Рени Наполеонова организира ремонт.

„Аз и двете санитарки, моето дете с дечица от входа също се включиха в тази кампания и боядисахме“, обяснява тя.

Снимка: btvnovinite.bg

Отделението изглежда като детски кът и благодарение на рисунките по стените на дъщерята на първия ни президент Желю Желев.

„Аз като бях малка, бях вдъхновена. Пред стаята на моята лекарка д-р Парушева имаше една картина с една мечка, която води децата си на лекар. Някак си тази рисунка ми даваше кураж“, спомня си Станка Желева. 

И така днес също като нея децата в отделението „Уши, нос, гърло“ в ИСУЛ мечтаят дори и в болница.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!