Премиерът Бойко Борисов е на инспекция в Брестовица, за да провери изграждането на дублиращи кладенци за вода. Това стана ясно от негово включване на живо в социалната мрежа „Фейсбук“. Община Брестовица е в бедствено положение, след като беше констатирано наличието на манган в питейната вода.
Изграждат се три дублиращи кладенеца, за да се гарантира подаването на чиста вода до населението. Проектът включва и полагане на 8 км водопровод. Ще се използва специална технология, така че загубите по мрежата да бъдат сведени до нула, обясни областният управител на Пловдив Дани Каназирева.

Тя допълни, че се работи внимателно, така че да не се унищожат лозята на хората в района. 

Осигурено е финансиране с държавен ресурс през ВиК холдинга, съобщи заместник министърът на регионалното развитие Николай Нанков. 

Снимка: Министерски съвет

„Благодарете на кмета, че обяви бедствено положение, за да може всички процедури да се задействат бързо. Хората да са спокойни, да имат и питейна вода, а и загубите по мрежата да са по-малко“, каза Борисов. 

29 март е крайният срок за изграждането на трите кладенеца. Прогнозната стойност към момента за строителството на всички нужни съоръжения е близо 22 милиона лева.