Разказ-признание зад решетките. За първи път пред bTV след осем години в затвора, тежки присъди и показания по знакови дела за рекет и наркотици, Тихомир Георгиев, известен като Тишо Боксьора, призна за престъпленията, за които е осъден.

Тихомир Георгиев Боксьора е най-известният затворник в общежитието в Самораново. Осъден е на 15 години затвор за убийство през 2007 г. в Момин проход. Определят го като един от най-известните кримигерои у нас и един от вип-подсъдимите в специализирания съд.

– Аз не се занимавах изобщо с наркотици. Аз ръководех наказателна бригада. Това е истината. Некои шанаджии – има от тях пострадали.
- Колко са пострадалите?
- Е, не съм ги броил. Отиваме и… бива респектиран. Обикновено с бухалка, или с тръба… нито съм рязал уши и пръсти. Не ми вярвате, нали?

Сега чака окончателна присъда заедно със Стефан Бонев-Сако, след като Апелативният спецсъд му е дал 12 години затвор.

„То обикновено, когато се работи в ударни бригади и когато вършиш тази дейност, е само за пари. За нищо друго. Конкуренцията на наркопазара е жестока. Там всяка една група се стреми да наложи монопол. А за да наложи монопол неминуемо има такива действия, които да целят респект. Страх. Ужас. Оттам излиза един лаф от тези среди – че ужасът вразумява хората“, разказа Тихомир Георгиев.

Според Боксьора в момента столичният наркопазар е разпределен между дребни дилъри по райони, монопол на търговията с наркотици няма, а играчите се сменят често.