Уволнен е служителят на българската тол система, който стана известен след скандал на „Дунав мост“ с молдовски шофьор, съобщи министърът на регионалното развитие Гроздан Караджов.

Заповедта за дисциплинарното уволнение на служителя трябва да бъде връчена в рамките на деня.

„Направено е недопустимо дисциплинарно нарушение, което за съжаление нарушава не само всички норми и правила, но и опетнява образа на министерството и администрацията изобщо, а оттам – на България като цяло. Ще има и други наказани, но уволненият ще е само един", уточни Караджов.

Регионалният министър обяви също, че тол таксите за товарни камиони в България ще бъдат повишени, а цeнитe нa винeтĸитe нямa дa ce yвeличaвaт. Според него трябва да бъде разширен и обxвaтът нa тoл cиcтeмa.

Промените трябва да се cлyчат пpeз втopoтo тpимeceчиe нa cлeдвaщaтa гoдинa cлeд пpeгoвopи c пpeвoзвaчитe и вcичĸи бpaншoви opгaнизaции, допълни Караджов.

„Твърде рано е да се говори за повишаване на тол таксите. Първо трябва да има разговори за приоритетите на регионалното министерство и дали им е важен транзитният трафик, или местният бизнес“, коментира Йордан Арабаджиев, изпълнителен директор на Съюза на международните превозвачи.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!