56-годишен полицай от град Раковски беше уволнен след като беше заловен да шофира след употреба на алкохол. Срещу него е образувано бързо полицейско производство, съобщиха от МВР и Районната прокуратура в Пловдив.

МВР шефът Пламен Узунов е разпоредил незабавно да започне служебна проверка. Образувано е производство за тежко дисциплинарно нарушение и той е отстранен от длъжност.

Около 3.00 часа през нощта на тел. 112 е получен сигнал за инцидент на кръстовище в град Раковски. По първоначални данни след употреба на алкохол полицейският служител, който шофирал лекия си автомобил, поискал да провери 19-годишна шофьорка, спряла на знак "Стоп" на кръстовището. Той започнал да отправя заплахи и обиди към нея и спътниците й - 24-годишен и 17-годишен.

24-годишният слязъл от колата и репликирал на полицая, заявявайки, че не са в нарушение. В този момент униформеният блъснал младия мъж, който загубил равновесие и паднал на земята.

На мястото пристигнал полицейски екип, който отвел всички участници в инцидента в районното. Там служителят на МВР е тестван с дрегер, който отчел значително количество алкохол в кръвта му. Техническото средство отчело 1,47 промила. Впоследствие полицаят дал и кръвна проба.

Пияният полицай е задържан за 24 часа, като предстои да му бъде повдигнато обвинение за шофиране след употреба на алкохол и мярката му да бъде удължена до 72 часа.