Уволниха ме, защото съм неудобен, това е лично отношение на господин Московски (министърът на транспорта Ивайло Московски). Това обяви в предаването „Тази сутрин” бившият вече шеф на дирекция „Автомобилна администрация” в София Кънчо Димитров.

Причината за отстраняването му били сигнали за продажба на книжки, благодарение на които миналата година бяха арестувани 12 служители на ДАИ. Заключението на прокуратурата беше, че става въпрос за престъпна група за продажба на книжки, припомни Димитров.

Още през юни миналата година се опитали да го принудят да подаде молба за напускане, но той отказал. След това излязъл в болнични. Именно факта, че седем месеца е бил в болнични беше изтакнът като мотив за отстраняването му от транспортния министър Московски.

Кънчо Димитров каза, че е правил много опити да разговаря лично с Ивайло Московски, но министърът отказал. Имам съмнения за политически чадър над определени хора, но не мога да го кажа, защото ще ме съдят, уточни бившият шеф на ДАИ.

По негова информация за купените книжки са плащат от 3 до 5 хил. лв. Книжки взимали неграмотни хора, които не познават знаците.