През нощта в източните райони ще бъде предимно облачно, с валежи от сняг, значителни в югоизточните райони. Над Западна и Централна България облачността ще се разкъсва и намалява. Сутринта ще бъде студено с минимални температури предимно между минус 15° и минус 10°, по-ниски в котловините на Западна България.

Утре преди обяд валежите в Източна България ще спрат, облачността и там ще се разкъса и намалее и над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време с максимални температури в повечето места между минус 4° и 1°. Ще духа умерен, временно и силен вятър от запад-северозапад и с наличната снежна покривка условия за навявания ще има и в Северна България.

 

В петък ще има разкъсана облачност. В Източна България ще духа умерен югозападен вятър и температурите ще се повишат. В западната половина от страната ще е почти тихо, инверсиите ще се усилят и в равнинната част ще остане студено. През нощта срещу събота от северозапад облачността ще се увеличава, а  вятърът от юг-югозапад ще се усили.

В събота и през нощта срещу неделя на много места от запад на изток ще превали -  в планините и планинските райони - сняг, в равнинната част първо ще завали дъжд, който по-късно ще премине в сняг. Вятърът от северозапад ще се усили и отново ще застудява. В неделя валежите бързо ще спрат, облачността временно ще се разкъса и ще намалее, а вятърът ще отслабне. В началото на новата седмица ще се създадат условия за нова валежна обстановка.