На много места, предимно през втората половина на денонощието, ще има условия за краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Възможни са и градушки.

В югозападната част на страната, а вечерта и през нощта и в североизточните райони, има повишена вероятност за интензивни и значителни валежи, с гръмотевични бури, дори и с градушка. За тези части на страната важи жълт код.

Днес през страната ще преминава студен атмосферен фронт. Предимно след обяд над Западна и Централна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Вечерта явленията ще обхванат и Североизточна България.

По-голяма вероятност за локални интензивни валежи и градушки има в Рило-Родопската област.

С умерен, в Дунавската равнина и временно силен северозападен вятър, ще нахлува хладен въздух.

В северозападната половина на страната понижението на температурите днес ще бъде най-чувствително, в останалите райони и днес ще остане горещо. Максималните температури  ще бъдат предимно между 29° и 34°, все още малко по-високи в Югоизточна България. 

В четвъртък вече прохладата ще обхване цялата страна. В Североизточна България най-късно ще спре да вали. От петък слънцето отново ще започне да повишава температурите.