Вчерашният ураганен вятър остави без покрив жилищен блок във Враца, където скоростта на вятъра достигна 115 км/ч.

Снимка: bTV

Блокът е шестетажен и двата най-пострадали апартамента съвсем буквално са без покрив, след като вятърът го е вдигнал, разполовил и запратил върху две съседни сгради. Допълнително щети е нанесъл и завалялият впоследствие дъжд.

Снимка: bTV

Всичко е съсипано, цялото ми имущество, стените са подгизнали, отвят е покривът – окаченият таван, дори лампите, каза Нина Петрова, собственичката на едното жилище.

„Нямам обяснение как се е случило, при положение че тук имаше шест или осем греди, беше много тежка конструкция, вдигнато е като клечки за зъби“, каза още тя.

Снимка: bTV

Петрова разказа, че е подала сигнал на спешния телефон 112 заради греди, останали да стърчат опасно след стихията, но пожарната само е огледала и си е отишла. До този момент районът не е обезопасен. Борихме се, доколкото можахме, събирахме парчета, които висяха от гаражи, по улиците, добави Петрова.

Слави Бонев – собственикът на съседния апартамент, който също е останал без покрив, коментира, че „хубавото е, че на фона на всичко, което разказваме, няма пострадали хора“. При него щетите също са огромни.

Днес или най-късно утре двамата очакват комисия, изпратена от кризисния щаб в Общината, да направи оглед и се надяват на помощ.

Отнесен е и покрив на къща на улица „Черни дрин“. Той едва не убил 84-годишния Ангел Алексиев, който живее в съседен имот. Готвел се да си ляга, когато върху него се стоварил таванът на стаята. Разказва, че като че бомба е паднала върху стаята.

Снимка: bTV

Ремонтът не е по силите на семейството, което преди дни погребало сина си.

Имотите не са застраховани.

Вижте повече във видеото: