Ултрамаратонецът Красимир Георгиев започна 36-часово бягане без прекъсване по пътека.

Инициативата е благотворителна и е в подкрепа на децата, победили рака.

Каузата е събиране на средства за спортни лагери на деца, преборили заболяването, както и покриване на разходи за участието им на световната олимпиада в Москва.

За да се набират дарения, непосредствено до ултрамаратонеца е разположена втора пътека за всеки, който желае да бяга. За 100 метра всеки участник ще дарява по 1 лев в специалните кутии на организаторите. 

Снимка: Ладислав Цветков

„Много добре се чувствам, тъкмо започнах да загрявам, след още няколко километра ще съм супер”, каза за bTV Краси след 2 часа бягане.

Тази вечер също го намерихме в добро настроение: "Хората ме поддържат много, така че съм супер!"

Ултрамаратонецът има завършени над 60 класически маратона и 40 ултрамаратона, но признава, че това е едно от най-трудните предизвикателства, пред които с изправя в живота си. Предстои да видим резултата.

Той тича и за него

На 16 години Радослав знае какво е да си боец. Казва, че вече е забравил за тежката си болест. От дните на лечение взел приятелите и спомена за общите им състезания  в Москва, където печели няколко медала по футбол.

„Там като отидеш, забравяш за болестта, която ти се е случила, говорим си за спорт, за хубавите преживявания и за хубавите неща, които ни предстоят в живота”, разказва момчето.

За да могат повече деца да се докоснат до магията на олимпиадата, днес Красимир започна своето 36-часово предизвикателство: „За малките герои – те са важни, аз само тичам, моята е лесна, аз бягам, но те изживяват доста трудни неща”.

Той има над 100 маратона зад гърба си, но натоварването този път ще шокира организма, казват специалисти.

Събраните средства ще покрият разходите за участие на българчетата на световната олимпиада за деца, преборили рака.