Една от най-кошмарните за туристите отсечки към курортите на юг - между Ахтопол и Резово, ще бъде изцяло обновена и разширена. Ремонтът започва следващата седмица.

Най-критичният участък от близо 20-километровата отсечка, която не е ремонтирана повече от 20 години, е между Синеморец и Резово.

„Това е 20-годишна язва в пътната мрежа на община Царево,” отбелязва кметът на община Царево Георги Лапчев. „Ще се работи през лятото, наистина, може би ще причиним малко неудобства на летуващите”.

Ремонтът ще направи пътя и по-широк, но само с по 30 сантиметра от двете страни, и то за сметка на банкетите.

„До Синеморец ще е 5,60 м, по-нататък ще е по-тесен. Няма да се правят отчуждения, те спъват абсолютно строежите на пътища и реконструкции и просто без отчуждения нищо не се получава,” коментира геодезистът Веселин Димитров.

Отчуждителни процедури обаче ще забавят реконструкцията на друг път, осеян с дупки - от Царево до Ахтопол. За да може по него все пак да минават коли, общината започна спешно кърпене на дупките.

„Няма как да има такъв трафик от коли, да го оставим пътя в това положение. Най-лошите участъци ще се запушат,” посочи Георги Лапчев.

Кърпежите трябва да приключат до средата на юни. Добрата новина е, че преди разгара на лятото основно ще бъде обновен поне пътят през Ахтопол.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!