Грипната ваканция в 13-те общини в Бургаска област се удължава до 4 февруари. Тя се слива с междусрочната ваканция, обявена за 5 февруари, и така учениците ще са на училище на 6 февруари.

Заболяемостта в областта продължава да е висока. В периода 24-30 януари са регистрирани 545 случая на заболели от грип. Най-засегната остава възрастовата група 0-4 г., следвана от възрастова група 5-14 г.

Остават в сила всички противоепидемични мерки. Детските градини продължават да работят при „засилен филтър”, с ограничен достъп на родители и външни лица. Преустановяват се плановите операции, свижданията в болничните заведения, консултациите на здрави бременни жени и деца, както и всички профилактични прегледи и имунизации.

Удължава се грипната ваканция за учениците и в Асеновград със заповед на кмета Христо Грудев. Във връзка с обявената грипна епидемия на територията на Пловдивска област учебните занятия ще бъдат преустановени на 3 и 4 февруари във всички училища за Община Асеновград.

В 21 области в страната е преустановен учебният процес на 31 януари, като няма да се учи в 2079 училища и две детски градини.

От днес 105 училища в област Плевен и 55 училища в област Търговище са в грипна ваканция до 7 февруари.

Преустановени са занятията в отделни училища на областите Добрич, Кюстендил, Ловеч и Разград. В област Добрич не учат учениците от 37 училища, в област Кюстендил - 26 училища, в Ловеч - 7 училища и в 26 училища в област Разград. Не се провеждат занимания и в две детски градини в област Разград - в с. Сушево и в Завет.

Продължават да се провеждат учебни занятия само в областите Монтана, Русе и Шумен.