Единадесетокласник  от гимназията с преподаване на чужди езици “Ромен Ролан” в Стара Загора е с положителен тест за COVID-19.

Положителният  PCR-тест е излязъл снощи. Заедно с родителите си ученикът е трябвало да пътува в чужбина, затова и се е изследвал. Детето се е чувствало добре, не е имало симптоматика.  

"Още вчера са карантинирани лицата от семейното огнище. В момента очакваме списъци, свързали сме се с директорката, обяснено е какво трябва да се случи и очакваме  от нея информация за да уточним контактните от първи ред и да бъдат карантинирани", обясни д-р Таня Перчемлиева директор на Дирекция "Надзор на заразните болести"  РЗИ -Стара Загора.

Заради случаи на коронавирус са карантинирани и две групи в 17-та детска градина в града. Затворена до 22 септември е й детската градина в село Оризово. 

В детската градина в село Оризово положителен PCR  -тест е дала директорката на заведението. Изследван е целия персонал, няма други положителни проби. По решение на кмета на община Братя Даскалови, градината в Оризово е затворена до 22 септември. 

В детска градина 17 в Стара Загора положителен резултат за COVID-19 са дали две учителки, медицинско лице и едно дете в забавачницата. Всички те са на домашно лечение. Карантинирани са две от групите и контактният персонал в забавачката. Изследван е целият персонал на градината, пробите са отрицателни. Направена е и двукратна крайна дезинфекция.