На 16 април се проведе ТУЕС Фест 2022 - изложение на най-интересните технологични проекти, създадени от учениците на Технологично училище “Електронни системи” (ТУЕС) към Техническия университет в София.

83 проекта на общо 153 ученици се бориха за призовите места в три категории - софтуер, компютърни мрежи и роботика и вградени системи.

Част от медийното жури бе и водещият на прогнозата за времето по bTV Борислав Лазаров.

Събитието бе организирано от ученици на училището и за първи път от две години насам се проведе в присъствен формат под наслов Fair from the future.

С над 2500 посетители ТУЕС Фест 2022 запълни залите на Sofia Tech Park с хора, имащи интерес да разберат повече какво правят учениците в ТУЕС.

Снимка: ТУЕС Фест 2022

Програмата на събитието включваше два много ценни панела, които целяха да помогнат на седмокласници да се запознаят по-отблизо с обстановката в ТУЕС.

Представени бяха пред възпитаниците на ТУЕС начините за реализация в ИТ бранша и какви са перспективите в сектора. Другата дискусия беше между настоящи ученици в ТУЕС, които разкриха своите гледни точки за училището, кое е ценното в него, какво им е дало, с какво се отличава от всички други училища.

Публиката и ИТ специалистите разглеждаха проектите, за да определят най-добрите от тях.