Рангел Бизюрев, обвинен за убийството на Димитър от Цалапица, е задържан тази сутрин в провинциален град на Кралство Дания. Информацията е потвърдена с категоричност от партньорските служби. Там Рангел е започнал работа във фирма за почистване на стъкла.

Задържането се е случило малко след 9:40 часа българско време. Повече подробна информация не може да бъде изнесена, тъй като се води досъдебно производство.

Близо четири месеца службите и прокуратурата са работили активно. Единствената цел е била да се установят всички факти и доказателства по делото. По-рано Рангел е бил в Германия. Това обявиха на брифинг на Окръжната прокуратура в Пловдив. Вероятно Рангел е притежавал и други – фалшиви документи, за самоличост.

Очаква се произнасянето на компетентните съдебни органи и все още няма яснота кога точно Рангел Бизюрев ще пристигне в България.

От прокуратурата обясниха, че издирването на Бизюрев не е спирано нито за ден, а той самият положил много усилия, за да се укрие. Заради това, че е живял дълго в чужбина, е изградил мрежа от контакти.