Мъж е загинал, след като е бил прострелян при скандал в село Лисец в област Ловеч. Това съобщиха на пресцентъра на МВР. 

Сигналът за инцидента е получен в РУ-Ловеч на 18-ти октомври около 21.44 ч.

На тел. 112 се е обадил 59-годишен мъж, който е съобщил, че след спор и последвало сбиване, е стрелял и улучил опонента си.

На мястото на инцидента незабавно са изпратени екипи на РУ-Ловеч, а линейка на ЦСМП-Ловеч е откарала пострадалия мъж към болница, където малко по-късно той е починал.

Оръжието е иззето. В хода на разследването става ясно, че то е законно.

59-годишният мъж е задържан за срок от 24 часа, а по случая е образувано досъдебно производство и работата по изясняване на всички обстоятелства около инцидента продължава под ръководството на Окръжна прокуратура - Ловеч.

До трагедията се стигнало след забележка за висок шум. 17- членна ромска фамилия празнувала шумно семеен повод. Подразнен от шума и крясъците по тъмно, мъжът от съседната къща тръгнал да им се кара.

Вместо разбиране обаче 59 - годишният мъж срещнал съседа си с нож. В отговор извадил пистолет и го прострелял. Раненият издъхнал в ловешката болница.

Стрелецът е председател на ловната дружинка в селото. След инцидента е задържан.
От ромската фамилия сега няма и следа. Срещу тях има десетки жалби, но устни.

„Сега може би ще направим подписка в подкрепа на нашия съселянин във връзка с убийството”, заяви кметът на Лисец Пламен Върбанов, който определя убийството като самозащита.

Местните ще настояват и за изселването на ромите, дошли в селото преди година.