Турски министър агитира за една от партиите, участващи в предстоящите парламентарни избори в България. Призивът беше отправен по време на среща с представители на организациите на българските изселници в Истанбул.

От трибуната на форума министърът на труда и социалните грижи на Турция Мехмет Мюеззиноглу призова за масова подкрепа на обединение ДОСТ.

„Непременно с многобройно участие на изборите на 26 март и с даването на гласа си в секциите, открити тук или в България, трябва заедно да подкрепим хората там и да сме чувствителни към съдбата и бъдещето им – да бъде по-добро”, призова Мюеззиноглу.

„В този смисъл, за да може тамошната динамика да бъде силна и да върви паралелно с динамиката в Турция, беше създадена организацията ДОСТ. Тази организация ДОСТ, за да може да придобие политически динамизъм и да подкрепя всички наши събратя там, които са български граждани, за да бъде по-силен бъдещият динамизъм, ние ще ги подкрепим, и заедно ще оформим силното бъдеще”, обяви още турският министър.

На срещата в Истанбул стана ясно и че с решение на турското правителство онези български граждани от турски произход, които към момента пребивават нелегално – без визи в Турция, ще може еднократно, без да плащат глоби на границата, да отидат България и да се върнат, за да упражнят правото си на вот на 26 март.