Служителите на турския граничен пункт "Хамзабейли" са нанесли удари на български гражданин, след като той вече бил преминал на българска територия в района на ГКПП – Лесово, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Мъжът пътувал със съпругата си и нейна приятелка за еднодневна разходка до Турция. Три пъти ги връщали заради липсващи печати в паспортите. Заради забавянето се отказали да пътуват.

На българска територия, в района на пункта за дезинфекция, колата била нападната от трима служители на турския граничен пункт „Хамзабейли”.   

„Усещам, че шофьорската ми врата се отваря. Обръщам се и тогава вече силен юмрук в лицето в лявото око. Залитнах към съпругата ми, тя седеше на седалката, наех се, в това време няколко ръце ме хванаха за дрехите и ме изкараха насила извън колата.

Видях ги тези тримата, които бяха в последното гише. Те крещяха "Юрум, юрум" нещо, какво значи не знам. Опитах се нещо така, започнаха да ме удрят, аз се пазя. Все пак не съм боксова круша", разказва потърпевшият.

Сигналът за саморазправата е подаден от българска служителка на границата на 29 октомври около 07:45 ч. в дежурната част на пункта "Лесово".

Според потърпевшия с тази смяна е имало и други инциденти.    

Турските граничари ще бъдат сьдени за причиняване на лека телесна повреда и навлизане на чужда територия.  

Прокуратурата в Елхово е била сигнализирана за случая едва на 1 ноември, образувано е разследване, за което е уведомен и главният прокурор Сотир Цацаров.