Близки и приятели на онкоболен баща на малко дете организират благотворителен турнир по футбол и кампания за събирането на средства за лечение и операция в Германия. Необходимата сума е 60 000 евро и тя е непосилна за семейството на Димитър Борчев.

„Всичко започна след като Димитър получи припадък, съпроводен с гърч пред мен и невръстния ни син. Мили хора, това бе най-страшният момент в живота ми. Аз самата се чувствах безсилна и помислих, че най-страшното се случва...“, пише в страницата на кампанията съпругата на Димитър Цветелина.

Снимка: Личен архив

След прием в две болници, изследвания и операция за определяне на стадия на тумора неврохирурзите препоръчват на семейството германска болница. Именно за лечение в нея сега семейството събира пари.

Паралелно с кампанията, приятели на Димитър организират благотворителен футболен турнир. Той ще започне в 16:00 ч в комплекс Greensport на бул. „Цветан Лазаров“ 10 в София. Входът за отбор е 120 лв, а записването става на телефон 0888421203 (Деян).

„Благотворителен турнир по футбол,за да помогнем на един невероятен човек да гледа как расте детето му,и да се радва на семейството си. Всеки е добре дошъл дори да не играе футбол,нека да съберем повече парички и да дадем по-голям шанс на Митко“ – така организаторът описва предстоящото благотворително събитие.

Можете да помогнете на Димитър с дарение ТУК

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!