Турист е починал в Рила планина, съобщиха във „Фейсбук“ страницата си от Благоевградския отряд на Планинската спасителна служба (ПСС). Инцидентът е станал в събота около 19 ч.

В ПСС са получили сигнал за лежащ в безсъзнание турист, открит на Малък Мечи връх. Веднага към мястото са се отправили планински спасители и лекар, намиращи се в хижа „Македония“.

Въпреки бързото достигане до пострадалия с помощта на моторна шейна на място е констатирана смъртта на възрастния мъж. Според лекаря вероятната причина е инфаркт.

Акцията по транспортирането е приключила в 21:30 ч., а тялото на починалия е предадено на екип на Центъра за спешна медицинска помощ – Благоевград.

От спасителната служба напомнят на всички преминаващи през билото към хижа „Македония“, че преходът е дълъг, няма добра зимна маркировка и при намалена видимост има опасност от изгубване и попадане в трудна ситуация.

Преходът през билото е само за добре подготвени физически и алпийско оборудвани туристи, предупреждават планинските спасители.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!