Издирван от френските власти тунизийски гражданин е задържан в Добрич. Той е пътувал с личния си автомобил и е влязъл в страната ни през Румъния на граничния пункт при Кардам, съобщава кореспондентът на bTV в региона. При влизането си обаче е направил опит да избегне проверката на властите.  

Снимка: btvnovinite.bg

Около обяд в петък тунизиецът прави опит да влезе в България, но нарушавайки правилата. Той е бил с автомобил с швейцарска регистрация, не спира за паспортна проверка, а с висока скорост преминава през бариерата и продължава в посока Добрич. Граничните власти подават сигнал към полицията. 

Снимка: btvnovinite.bg

„След което бяха предприети заградителни мероприятия на територията на цялата област Добрич и около 14 ч. е установен автомобилът“, съобщава старши комисар Никола Панчев, директор на ОД на МВР-Добрич.

Полицейски патрул засича автомобила по булевард „Добруджа“ в Добрич. Започва преследване и блокиране на движението. Тунизиецът  обаче не спира, преминава на червен светофар и удря паркиран на кръстовището автомобил. 

Снимка: btvnovinite.bg

„След като реализира ПТП, водачът слиза от автомобила, побягва пеш по пешеходната зона на град  Добрич, преследван e  от полицай, настигнат е и задържан“, казва главен инспектор Жулиян Минев, началник на сектор „Пътна полиция“. 

Тунизиецът е задържан в граничното полицейско управление в Генерал Тошево. Досъдебното производство е образувано за две престъпления- за преминаване на границата без разрешение и за хулиганство с особена дързост.   

Снимка: btvnovinite.bg

„На този етап по делото има данни, че се издирва за тежко престъпление, международно издирване е предприето от страна на Франция“, съобщава районният прокурор на Генерал Тошево Йорданка Чанева.

Но няма информация да е свързан с терористичните атаки във Франция.

„Във връзка сме с органите на ДАНС, не се потвърждава такава информация към момента“, казва окръжният прокурор на Добрич Радослав Бухчев.

„Това, което е обяснил, че е минал по този начин през бариерата на граничния пункт, защото не е имал лична карта или европейски документ, с който да може да пътува. На него му е било ясно, че по този начин като представи само този тунизийски паспорт не може да мине граничния контрол“, казва прокурор Чанева. 

В понеделник се очаква районният съд в Генерал Тошево да гледа мярката за неотклонение на тунизиеца.