Маратонът в град Съединение не е като тези в Ню Йорк или Париж. Мащабите у нас са малко по-различни, участниците – също. Ако в топ надпреварите по класическата дистанция можем да видим някои от най-добрите атлети в света, то инициативата в южния град дава поле за изява на млади таланти, запалени любители и… хора с явно разностранни дарби.

Един от тях, под номер 160 в маратона, реши да сподели с аудиторията на bTV своята малко по-различна загрявка преди дългото бягане.

Бегачът се казва Михаил Косев, потвърдиха организаторите на маратона. Очевидно танците са имали благотворен ефект върху представянето му, защото той финишира на 21-во място сред общо 250 участници с времетраене 2 часа, 6 минути и 11 секунди за 23-километровото трасе.

Кратка справка в дебрите на интернет (и архивите на bTV) показва, че състезател №160 не за първи път показва уменията си извън леката атлетика пред камера. Вижте го тук на полуфинала на "България търси талант":

"Благодаря много на "интернета", явно не се случват достатъчно неща на тоя свят, че хората имат нужда да се впечатляват от някой като мен. Реално, аз с никой друг не се подигравах, освен със себе си, на мен ми беше готино, между другото, получих много готини коментари, че хората мислят, че съм еластичен, че съм добър танцьор,това накара самочувствието ми малко да се вдигне", каза Михаил Косев.

В момента мъжът, който е режисьор, пише филм, който ще разказва историята на петима мъжки стриптизьори.