Кой е гостът? Кой е домакинът? Кой кого доведе? И кой кого завари? Въпросите изникнаха в четвъртък, когато главният прокурор Сотир Цацаров обясни как е пристигнал на среща с тогавашния министър Цветан Цветанов преди неопределен период от време. Важността на срещата се оказа с особено значение, тъй като не нея присъствал депутатът от ДПС Делян Пеевски.

Освен че заяви писменото си желание да остане без имунитет в първия ден на 42-то НС, Цветанов обяви от трибуната, че е готов да стане и обвиняем. В сряда, по време на дебатите по гласуване на кабинета „Орешарски”, той занима останалите депутати със статута си отново и огласи среща между него, Сотир Цацаров и депутат от ДПС Делян Пеевски.

„Когато имах една среща, когато бях министър на вътрешните работи, с главния прокурор – тогава учудващо за мен дойде Делян Пеевски и това е силата и стилът, по който решихте изборите на 42 НС”, каза Цветанов.

Ден по-късно Цацаров представи своя версия на това кой е гост, кой е домакин и кой с кого е пристигнал. По думите на главния прокурор срещата е била в кабинета на Цветанов, а когато пристигнал Пеевски вече бил там.

„Не съм толкова невъзпитан или толкова некоректен, за да заведа на служебна среща лице, което не е било поканено или чието явяване предварително не е било известно на домакина на тази служебна среща. Дори да съм толкова некоректен или невъзпитан – пропускателният режим в МВР, особено по времето на министър Цветанов, едва ли допуска такава волност от всеки посетител, бил той и главният прокурор", каза Цацаров.

"Когато на въпросната служебна среща влязох в кабинета, неводейки никого и имайки уговорена среща с министъра на вътрешните работи, заварих там народният представител Делян Пеевски. Не аз определям кой да пребивава в кабинета на министъра на вътрешните работи", допълни обяснението си главният прокурор.