Трима души загинаха при тежка катастрофа между тир и автобус по пътя София - Варна. Произшествието е станало малко преди полунощ край великотърновското село Козаревец.

Ударът е челен. От силата товарът от камиона - каси с безалкохолно, се изсипва в автобуса. На място загиват двамата водачи и пътникът, стоящ зад шофьора в рейса.

"Прав участък, мокър асфалта, няма заледявания. Опесъчен е участъкът. Вече експертизите ще покажат каква е причината", коментира инж. Венцислав Ангелов, директор на ОПУ-Велико Търново.

Маршрутът е София - Варна. Пътниците са не повече от седем - основно студенти, прибиращи се по родните места.

Снимка: btvnovinite.bg

Пострадали са четири момичета. Билгюл Харунова е сред тях. Разбива стъклото и помага на останалите.

"Слушах си музика с телефона и изведнъж седалката ми се преобърна. Влязох под другата седалка. Нищо не разбрах. Двете момичета аз ги изкарах от автобуса. Не знам как го направих", разказва Билгюл.

Състоянието на ранените е стабилно. Освободени са за домашно лечение.

"От направените изследвания на две от тях всичко е наред. На третото чакаме изследванията, но като цяло всички момичета са в добро състояние и със запазено съзнание", съобщи д-р Венцислава Димитрова от МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов" във Велико Търново.

Снимка: btvnovinite.bg

Причините за инцидента се изясняват. Към 11 ч. движението в района беше възстановено. Следствените действия продължиха през цялата нощ, а разчистването на местопроизшествието и в сутрешните часове. 

bTV потърси фирмата превозвач, все още очакваме тяхната позиция за произшествието.