Трима лекари ще изследват здравословно състояние на сина на хотелиерите Ветко и Маринела Арабаджиеви, който е зад решетките вече пети месец. Според адвокатите му той страда от гръбначни проблеми заради тежка катастрофа в Лондон през 2016 г.

Апелативният специализиран съд прие искането на защитата за извършването на медицинска експертиза. Тя трябва да бъде готова до 24 януари, когато магистратите ще преценят дали Вълчо Арабаджиев ще остане в ареста, или ще му бъде наложена по-лека мярка за неотклонение.

Припомняме, че той бе оставен в ареста, а мотивите на съда бяха, че има риск да се укрие, тъй като родителите му все още се издирват. Адвокатите поискаха по-лека мярка заради гръбначно заболяване, но според експертизата Арабаджиев може да се лекува в ареста.

Пред съда Вълчо Арабаджиев обясни, че иска да се стигне до истината по случая, за да изчисти името си. Причините да поиска свобода са две - да довърши магистратурата си и да се погрижи за здравето си.

В края на август бе извършена специализирана акция в офисите на хотел „Маринела” в София и хотел „Марица” в Пловдив, собственост на Ветко Арабаджиев. 10 души, сред които и синът му Вълчо, бяха задържани. Шест души бяха обвинени за пране на пари.