Трима загинали и няколко ранени при тежка катастрофа между влак и товарен камион на жп прелез край село Гара Орешец. Сигналът за инцидента е подаден в 13:35 ч. на тел. 112.

Бързият влак от Видин за София на влизане в село Гара Орешец се удря в пълен с инертни материали камион, който е бил натоварен от близката кариера. Твърди се, че е трябвало да откара материала за скоростния път Видин – Ботевград.

От сблъсъка машината е деформирана до неузнаваемост, а първият вагон от композицията е дерайлирал. Твърди се, че камъни от камиона са полетели по машинистите, които са загинали на място. Загинал е и шофьорът на камиона.

В бързия влак е имало 60 пътници, съобщиха от БДЖ. Те са откарани до гарата в селото, след което с автобус са транспортирани до близко населено място. 

Снимка: Цветелин Цветанов

Пътниците споделят, че са чули страхотен трясък. Те са се уплашили. 

Снимка: Цветелин Цветанов

Трима ранени, включително и малко дете, са обслужени на Гара Орешец от медицински екип от Спешния център във Видин. Хората с по-сериозни травми са откарани в специализирани медицински заведения.

Снимка: Цветелин Цветанов

На място работят екипи на полицията, пожарната и Спешна помощ. Влакът ще продължи движението си след приключване на следствените действия.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!