"Голяма част от участниците в българския политически живот нямат нито чувство за срам, нито чувство за грях", написа в профила си във Фейсбук лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов.

„Ама казали били нещо, обещали били нещо, говорили били за чест, за истина и за достойнство. Глупости! За тези хора това няма абсолютно никакво значение. Замирише ли им на пари и на власт, чувството за грях, за срам, за достойнството, за честта, за морала, както и обещанията… всичко това отива на майната си“, написа той.

Лидерът на ИТН е категоричен, че наличието на интернет позволява на българите да видят политиците в цялата им „истинска и отблъскваща същност“. Той заявява, че след сглобката на национално ниво, която сътвориха „Продължаваме промяната“, „Демократична България“, ГЕРБ и ДПС, сега се е образувала нова сглобка в Столичния общински съвет.

„Ама вчера Бойко Борисов каза, че ще се ходи на избори, нямало да се събира с ПП, защото имало съмнения в изборите … и гледа в камерите, което означава в очите на българите, и лъже без никакъв срам, камо ли с чувство за грях. Нали беше много религиозен? 24 часа по-късно общинските съветници от ГЕРБ се прегърнаха с общинските съветници от ПП и гласуваха заедно за председател от ПП. И за да си прикрият гнусната сглобка, си напазаруваха едни предатели от групите на БСП и „Възраждане“, за да ги използват за смокинов лист… или тоалетна хартия… каквото си решат, нали са си платили“, пише още той.

Трифонов изказва съболезнования на Корнелия Нинова и Костадин Костадинов и заявява, че „този мач съм го играл и мога само да им кажа, че в крайна сметка това е полезно, защото за някакви смешни обещания и пари са се отървали от предателите си“.

„Има един много мъжествен субект в столична община – Борис Бонев, представител на жълтите павета, който заяви, че ако ГЕРБ подкрепят неговата формация „Спаси София“, въпросната формация веднага ще напусне групата на ПП-ДБ. Не го виждам днес да е напуснал, а го виждам прегърнат с Антон Хекимян. Като казвам прегърнат, казвам прегърнат! Затова още веднъж ще кажа: „Горчиво на младоженците и честито”, допълва той.

Лидерът на ИТН пита риторично: Дали от този брак ще произтече нещо добро за София? И сам отговоря: „Тези, които бяха избрани в София да разградят модела Фандъкова от днес вече работят с хората на Фандъкова“.

„Убеден съм, че техните гласоподаватели ги изпратиха в управлението на София, за да сключат точно този брак. Сега си направете една торта със статуята на „Света София“ и…. няма да казвам какво да я направите“, завършва поста си Слави Трифонов.