ИТН се отказа от проектокабинета си, обяви партийният лидер Слави Трифонов.

В краткото си изявление по своята "7/8 TV" той отдели най-много време на това да атакува "Демократична България" и "Изправи се БГ! Ние идваме!", които според него са извършили предателство.

"Не е тежка тая дума "предателство", предателство е когато някой те предаде. Ние утре изобщо няма да предлагаме за гласуване проектокабинет, защото ясно бяхме заявили, че без подкрепата на тези партии ние няма да предлагаме кабинет", подчерта Трифонов.

"Ние направихме всичко възможно, всички компромиси и жестове към т.нар. „партии на протеста”, за да подкрепят правителство на „Има такъв народ” като първа политическа сила; направихме всичко възможно, за да са спокойни хората, за да има правителство и за да са доволни от партиите на протеста, но това не се случи заради тяхното поведение", заяви още той.

Той заяви, че ИТН няма да подкрепи никой друг за кабинет и това би трябвало да доведе до нови избори. "Разбира се, че съществува вероятността според Конституцията при следващите две възможности определени от Конституцията ДБ и ИБГНИ да постъпят национално отговорно и да се съберат с ГЕРБ, ДПС и БСП, да създадат правителство и да управляват заедно, както го правеха до неотдавна", отбеляза Трифонов.

Трифонов обяви, че ИТН ще подкрепят Румен Радев за втори президентски мандат по думите му - с цел да бъде преизбран на първи тур. Според него Радев "най-много изпълва представата ни за президент на България".

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!