Три жени и дете загинаха при тежка катастрофа на магистрала „Тракия” рано тази сутрин, след като автомобилът им се блъсна в друг. Други трима души са пострадали заради инцидента, а автомагистралата бе затворена за часове.

Малко след 6 ч. тази сутрин семейство турски граждани се прибира от Германия към Турция с лек автомобил. Пътуват мъж, 4 жени и 2 деца – на 2 и 7 години.

На 107-и км на магистралата в посока Бургас леката кола се блъска в движещ се пред него  български товарен автомобил, който по данни на полицията намалил скоростта.

В резултата на удара леката кола се преобръща и на място загиват три от жените и детенцето на 2 години.

Шофьорът на леката кола заедно с друга жена и детенцето на 7 г. са оцелели като по чудо. Прегледани са в болница и освободени. Според полицията по всяка вероятност турският гражданин е заспал на волана и последвал сблъсъкът.

Той е тестван за алкохол, като пробата е отрицателна. За алкохол и наркотици е тестван и българският водач, пробите също са отрицателни.

Снимка: Райна Зайкова

Заради тежката катастрофа магистралата остана затворена за повече от три часа. През това време бе въведен обходен маршрут.

На място е извършен оглед и е образувано досъдебно производство.