Една жена почина при поредния за последните дни тежък пътен инцидент на пътя край Ловеч.

Инцидентът стана снощи към 19 ч. близо до село Български извор. 

Кола, движеща се с превишена скорост, се е ударила в стълб при опит за неправилно изпреварване.

Снимка: bTV

В автомобила е имало четирима души. 67-годишната жена е починала в линейката на път за болницата.

Буквално не мога да повярвам, че се е случило на това място поредната катастрофа с жертви“, коментира на брифинг снощи министърът на вътрешните работи Валентин Радев.

Снимка: bTV

„Участъкът е нов, асфалтът е нов, пътната маркировка е ясно видима. За съжаление, когато се направи един път по-добре, това увеличава възможността за по-висока скорост и се увеличава рискът от ПТП – коментира главният секретар на МВР Младен Маринов. – Просто трябва да сме внимателни и като тръгнем на път, да мислим как да стигнем, а не колко бързо да стигнем“.

Снимка: bTV

Само за два дни това е третият пътен инцидент в този пътен участък, като инцидентите станаха през 10 км.

Още след първата катастрофа в петък, при която се удариха пътнически бус и камион, беше наредено да се вземат допълнителни мерки за безопасност в района. А след поредното пътнотранспортно произшествие вчера от полицията изготвят и анализ на какво се дължат инцидентите в района.

Какви мерки ще бъдат взети за обезопасяването на този участък, ще стане ясно по-късно през деня.

При инцидента в петък загинаха деветима души, а 19 бяха ранени. Вчера, на 10 км от мястото на удара, челно се сблъскаха два леки автомобила, загина 13-годишно дете. В тежко състояние и с опасност за живота са 12-годишното му братче и майка му. В болницата в Ловеч са приети общо шестима души, пострадали при катастрофата.