Трескава подготовка тече за празненствата в Новогодишната нощ на площадите в големите градове.

Засилени са мерките за сигурност и са въведени ограничения в движението. 

На площад „Княз Александър I Батенберг” в София в новогодишната нощ ще бъдат обособени 7 пропускателни пункта. През тях няма да се допускат хора с пиротехника, остри предмети или в нетрезво състояние.

На сцената под звездите ще излязат Кирил Маричков, Иван Лечев, Дони и още много други.

Концертът започва в 22.00 ч. и ще продължи до 00.30 ч.

Снимка: btvnovinite.bg

Забранено е паркирането на площада, както и на улица „Дякон Игнатий”.

От 15 ч. днес ще бъде затворена и отсечката по бул. „Цар Освободител” – в района от улица „Георги С. Раковски” до бул. „Дондуков”. 

Движението ще бъде възстановено след 06.00 ч. на 1 януари.

Ще върви нощен градски транспорт, както и метрото.

Във Варна сцената под звездите ще е на площад „Независимост”. Концертът ще започне в 22 ч. и ще продължи до 2 ч. след полунощ. Сред изпълнителите, с които варненци ще посрещнат 2020 г., са Павел и Венци Венц, Вензи, Рут Колева и победителят в „Гласът на България” Атанас Кателиев.

„Постарали сме се. Събрали сме една звездна селекция от известни български изпълнители, над 10 на брой. Също така ще има лазерно и светлинно шоу”, обясни Кристин Спасов от Община Варна.

За повече настроение на хората на площада ще бъдат поставени големи ледени фигури „Варна 2020”. А точно в полунощ небето ще бъде озарено от 10-минутна заря.

От полицията във Варна съветват хората, които ще присъстват на концерта, да се насладят на професионалната заря и да не си купуват бомбички и пиратки. Мерките ще бъдат засилени.

„Ще проверяваме всички обемисти багажи, които носят гражданите. Така че да оказват съдействие на органите и да покажат това, което носят вътре. Няма нищо притеснително”, предупредиха от полицията във Варна.

Органите на реда ще следят и за съмнителни лица, дошли на концерта не да се забавляват, а да извършват нарушения и престъпления.