Точно 24 часа след поредния си сканадален клип и задържането ѝ Катрин Йорданова, известна като „Мис Силикон“, беше освободена срещу гаранция от 5000 лева. Тя отрече да е взимала кокаин.

Срещу нея вече има обвинение и ако бъде призната за виновна, я заплашват от 1 до 3 години затвор и глоба от 500 до 1000 лева. Тя отрече да е взимала кокаин и съжали за качените в социалните мрежи клипове.

„Тренирам, ходя на фитнес, ходя на бокс. Не съм човек, който употребява наркотици и е престъпник. Знам, че тези тестове са фалшиви и на повечето хора им излиза кокаин“, заяви „Мис Силикон“.

„Не са ни предявени проби. Не съм видял с очите си. На нас като страна не са ни предявени, така че това не мога да го коментирам“, посочи адвокатът ѝ Кристиан Мирчев.

„Мис Силикон“ съжали за всички клипове с нарушения, които е качвала в социалните мрежи.

„Аз като неин защитник ви гарантирам, че тя ще си понесе отговорността за стореното“, заяви още Мирчев.

От Асоциацията на пострадалите от катастрофи внесхоа сигнал срещу рисковото шофиране на Йорданова.

„Клиповете не могат да се разследват, ако няма лице, което да е автор на клипа, което  да посочи място, дата, на извършване на това нарушение.  Съответно прокуратурата има всички способи на наказателния процес - със експертизи, със разпити и всякакви други средства да установят дали има хулиганска проява“, коментира Владимир Тодоров от Българска асоциация на пострадалите при катастрофи.

Ако жалбата бъде взета предвид - Йорданова може да бъде осъдена и за хулиганство на пътя.