Сдружение „Трейс Своге" съобщи в началото на деня, че започва да отстранява констатираните дефекти по пътя Своге – София. Утре в 10.30 ч. на мястото на катастрофата ще се фрезова асфалта.

Не се работи единствено в участъка на тежката автобусна катастрофа край Своге със 17 загинали.

Единствените асфалтирани обекти от сутринта до 19 ч. са скок при село Владо Тричков и една дупка на пътя. Протестите на хората в района продължават за поредна вечер, тъй като те не са доволни и твърдят, че трябва да се ремонтира почти целият път.

Снощи на протеста възникна напрежение, когато един от ръководителите на областното пътно управление – София инж. Михаил Рашков, отиде да разговаря с протестиращите от Своге. Оказа се, че хората добре го познават, защото е бил два мандата кмет на Своге.

Точно преди 50 години на същия път пак при автобусна катастрофа загиват 26 души. Това обяснение на представителя на АПИ не беше прието от хората, събрали се на пътя.

След катастрофата обвинение е повдигнато само на шофьора на автобуса Григор Григоров. В негова подкрепа също се организират протести и подписки през последните дни.