19-годишен обра самотен възрастен мъж в дома му и го заключи в мазето. Апашът отмъкнал всички спестявания на потърпевшия -  7 хиляди лева. Малко по-късно е бил задържан, но до ареста се е стигнало трудно, а откраднатата сума липсвала.

"Той е 19-годишен травестит и се облича като жена. Имахме затруднения с доказването, тъй като пострадалият все още си мисли, че става дума за жена", коментира прокурор Атанас Илиев, говорител на районна прокуратура в Пловдив.

Апашът спечелил доверието на самотния 90-годишен мъж, като му се представил за жена, която има нужда от помощ. Оплакал се, че е гладен и жаден, и му поискал вода. Срещнал самотния старец пред дома му, докато изхвърля боклука.

"Дядото го поканва в жилището си, обядват. Нашият деец установява къде дядото съхранява спестяванията си“, обясни още прокурор Илиев.

Крадецът гостувал на възрастния мъж няколко пъти и ял на трапезата му, представял се като Лили, а след това влязъл в апартамента му без покана.

"Аз я питам: "Кой те пусна?" Ами, вика: "Една баба с малко дете."- била вънка. Отворили ѝ вратата, външната врата“, разказа възрастният мъж.

"Дядото слязъл, за да му покаже каква хубава изба има. При което деецът, слизайки в избата, го изблъсква навътре и го заключва. Качва се бързо в апартамента, отключва шкафа, взима 7 хиляди лева и изчезва“, коментира прокурор Илиев.

"С излизането - ключовете в нейните ръце се оказаха. И ме заключи. И фактически се оказа сама, свободна. И се качи тука горе“, разказва 90-годишният мъж.

Той е спасен от съсед.

"Слязох долу, за да видя какво става и го чух да вика, че е заключен. Видях ключовете и го отключих, а той ми благодари“, каза Тони Чолаков.

След като ограбила благодетеля си, Лили изчезнала.

"Водейки своя скитнически начин на живот, всъщност установихме, че обикаля по цялата страна. И в крайна сметка на 25 ноември е установен във Враца. Привлечен е като обвиняем“, посочи прокурорът.

Срещу задържания, представял се като Лили, е повдигнато обвинение за грабеж. Заплашва го затвор от 3 до 10 години. Откраднатите 7 хиляди лева обаче липсват.