Планираното разфасоване на прасета в центъра на Пловдив, което потресе жителите на града, се отменя. Кметът на Пловдив Иван Тотев се отказа от идеята след като предизвика вълна от възмущения в социалните мрежи.

Пред общинарите вчера Иван Тотев заяви, че проявата по Коледа е начин да бъдат запазени и показани българските традиции. След острите реакции, тази сутрин градоначалникът се отрече от думите си: „Никога не е имало такава идея. Не е имало и няма да се случи. Ние ще имаме събитие с Ути Бъчваров, но никога не е било посочвано къде и как”.

Първоначалният сценарий на угощението с участието на известния телевизионен готвач е ясен – от подобно събитие преди 2 месеца в Стара Загора. Общината твърди, че не е била наясно как ще протече то.

Бъчваров твърди, че малки и големи са били доволни от мероприятието. Коментира ситуацията с нескрита ирония: „Ще има нещо още по-ужасно и още по-страшно, ще бъдат транжирани зелки. Ако някой се чувства притеснен от този факт, може да пише в социалните мрежи”.

Така по Коледа вместо цяло прасе – ще се сервират сармички и не на централния площад, а в общинския старчески дом.