Трансплантираните в Александровската болница при последната донорска ситуация са стабилни и общото им състояние е добро. Семейството на един от тях се свърза с bTV, за да благодари на близките на донора и на медиците.

Преди 34 години Величка Младенова обещава на съпруга си Лазар да е до него в добро и зло. Заедно стават родители на две дъщери, и баба и дядо на 2 внучета. Заедно преминават и през ужаса на хемодиализа през последните 2 години.

„Трансплантацията е невероятен шанс, който може да се даде на един човек в такова състояние. Това просто е възможност за втори живот”, каза Величка Младенова.

На Петровден тази година е извикан при донорска ситуация, но не е избран.

„И ние си казахме – това ни беше шансът. Хората чакат по толкова години. Ние изпуснахме нашия шанс... Никога не сме предполагали, че след 2 месеца отново ще бъдем извикани и Лазар ще бъде вторият по съвместимост и ще има този невероятен шанс”, допълни Величка.

Сега Лазар възкръсва за втори живот. Величка би искала да се срещне с тези, които са дарили живот.

„Искам да благодаря на близките на 33-годишната жена, които са направили този невероятен жест в този момент. Искам да изкажа абсолютните благодарности на екипа на Александровската болница. Те се вълнуваха повече от нас. Свършиха си работата блестящо и им поднасям своя поклон", каза Величка.