Прокуратурата остави в ареста мъжа, причинил умишлено катастрофата, при която загина 19-годишен младеж в село Крушаре. 

Само за месец Десислав губи съпругата си и сина си Петър , студент в УНСС. След свада в дисоктека заради момиче, той и друг младеж уговарят разговор в близкото село Крушаре. Там обаче въоръжени ги чакат двама братя, разказва бащата.

Бащата и сина решават да си тръгнат, но два автомобила потеглят след тях. В неделния следобед улиците са пълни с хора, но колите минават с бясна скорост.

Снимка: btvnovinite.bg

„Започва гонка от училището. Мерцедесът с хъс го удари отзад, после още един път го блъсна и ей там го завъртя. Те в две коли бяха“, разказва свидетелят Иван Иванов. 

Преследвачите са двама братя, единият от тях е мъжът, закачал приятелката на Петър. След като колата на бащата и сина се удря в дървото, Иван опитва да помогне. Студентът издъхва в линейка на път за болницата, а баща му е приет с тежки наранявания. 

Снимка: btvnovinite.bg

В ареста остава един от братята, другият е на свобода. Домът им в Крушаре е заключен. От прокуратурата казаха за bTV, че задържаният е обвиняем за умишлено причиняване на смърт при управление на МПС, за което законът предвижда от 10-20 години затвор. 

Бащата на загиналия младеж Десислав Досев разказа, че тръгва със сина си, за да предотврати ескалация на напрежение. 

Снимка: btvnovinite.bg

„Единият излезе с пистолет, а другият с бухалка. Стреля един път, а другият удари по колата с бухалка. Тръгнахме да бягаме, когато се ударихме – опитах се да го извадя, но последва удар в главата ми, май с бухалка, пукната ми е челюстта и черепа. Спомням си, че го бях извадил и дойде линейката“, заяви бащата. 

"Много добро дете, учеше се, занимаваше се, спортуваше....Много тежко преживя смъртта на майка си и беше се затворил в себе си", казва Манол Нонев, вуйчо на загиналото момче.


Десислав настоява за справедливост. Приятелите на семейството искат разследване на инцидента и максимални наказания.