Традиция на повече две столетия – това е Виенският бал. Той се провежда за юбилейния 20-ти път и тази година каузата е благотворителна.

Официалните гости са елегантно облечени в бални рокли и фракове, какъвто е етикетът на събитието, а по традиция първият танц се изпълнява от дебютантите.

Четиристепенното меню включва вкусове от България, но напомня и за Австрия. Основното ястие е агнешко със сос с розмарин, а десертът – лешников нуга крем с мус от дренки.

„Това е най-интересното – трябва да е толкова вкусно, колкото е и в Австрия, но и 100% да покрива вкусовете на българските гости“, каза шеф-готвачът от Виена Готфрид Ганстерер.

Събраните пари ще бъдат дарени за апаратура за ранна диагностика на рака на гърдата в болниците във Видин, Лом, Свищов, Тутракан и Силистра.

„Така ще направим по-подходящ начина, по който да подтикнем всички жени да обръщат внимание на здравето си“, заяви Мария Нейкова, от Виенски клуб – България.

Към сумата от куверта и томболата, ще се добавят и тези от традиционния аукцион. В него гостите ще наддават за перли от охридското езеро, сребърна купа, картина  и дърворезба.

Миналата година за каузата бяха събрани над 50 000 лева. Сумата след тази вечер ще разберем съвсем скоро.