Тежка катастрофа в Айтос с една жертва и пострадали. Камион, натоварен със зърно, помете 11 коли и един микробус. Инцидентът е станала около 12:40 ч. по пътя от град Руен към кръговото кръстовище в града.

Камионът, който е с бургаска регистрация, е управляван от 50-годишен мъж от Несебър. Той е отнел предимство и блъснал пресичаща жена. След това е ударил колона от автомобили, които са изчаквали на светофар. Товарният автомобил е спрял в оградата на близка къща.   

Вследствие на удара един от автомобилите, който е бил с газова уредба, се е запалил, а 28-годишна жена от Търговище, която е пътувала в него, е загинала.

Шестима души са пострадали и са откарани в болницата в Бургас. Те са с различна степен на нараняване, но в стабилно състояние. 

Шофьорът е дал отрицателна проба за алкохол и положителна за наркотици – метамфетамин. 

"В продължение на километър и половина е ударил 11 леки автомобила и микробус, при което, за съжаление, има загинала млада жена на 28 години и пострадали още шест души. Една от причините, които считаме, че е довела до този фатален инцидент, е високата скорост", обясни Калоян Калоянов, директор на полицията в Бургас.

Разчистването на пътя продължи с часове, а хората в Айтос отдавна са спрели да броят инцидентите на кръстовището. 

Висока скорост по наклон, съчетана с метамфетамин – наркотик, водещ до силни психически разстройства и увреждащ мозъка, са причините, довели до тежкия инцидент. Разследва се и дали камионът не е бил претоварен със стока.