Тотомилионерът от Перник готов да спаси футболния клуб в града от фалит. Росен Русимов е амбициран да спонсорира затъналия отбор.

Миналата есен късметът донесе на Росен Русимов 5 милиона лева, а печалбата го превърна в голямата тото-звезда на България. Няколко месеца по-късно Росен все още си почива от емоциите покрай шестицата и се радва на печалбата. Любимият му Миньор (Перник) обаче е на път да изпадне от "А" група, а финансовото състояние на клуба е катастрофално. Затова Росен е готов с дарение от половин милион лева.

„Парите няма да им ги хвърлям като листчета на мач, парите ще се контролират. Ще ми остане някой лев за харчене, де. Не оставам без пари”, уточни Росен. С обещаните от него пари, феновете на футбола в града вече виждат и надежда за излизане от кризата.

Русимов няма амбиция да управлява футболния клуб, а само да го спонсорира. Има само едно условие - парите му да не отидат за погасяване на заеми.

„Има задължения, които са в рамките на нормалното, но могат да се оправят тия задължения, да се покрият при едно разумно финансиране”, коментира изпълнителният директор на Миньор (Перник) ген. Йордан Димитров.

От клуба подчертаха, че всеки, който иска да помага, е добре дошъл. Среща между ръководството и Росен Русимов обаче все още не се е състояла.
 

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!