„Изборът на служебен премиер беше една от темите, която обсъдихме с президента Радев и ние изразихме нашето мнение, че отговорността за това служебно правителство, каквото и да е то и който и да е министър-председател, да бъде избран по листа, който направиха. Oтговорността е на управляващата сглобка и най-вече на ПП-ДБ, които участваха в този процес.“

Това коментира председателят на ПГ на "Има такъв народ" Тошко Йорданов, след като партията му върна третия мандат на президента.

"Одобрявали са имената, които трябва да бъдат дадени. Одобрили са начина, по който се избират служебни кабинети. И каквото и да се случва отсега нататък в тази сфера, вината е тяхна, не е на никой друг. Ние в зала им казахме какво ще се случи, предупреждавахме ги, тъй като ГЕРБ бяха сключили сделка с тях, ги оставиха да си играят на юристи. Капацитетът на юристите от ПП-ДБ е точно този", заяви още той.

"Би могло да се получи конституционна криза. Президентът Радев ще направи всичко възможно процесът да е максимално бърз и да не стигне до криза. Но каквото и служебно правителство да се получи - към ПП-ДБ и ГЕРБ, особено към ПП-ДБ. Те одобриха списък на ГЕРБ", допълни Йорданов.