„По време на консултациите при президента имахме възможност да обсъдим доста теми и да кажем всичко, което мислим. Всичко е в ръцете на президента и най-вече на тези, които чакаме да ни дадат отговор“, коментира след срещата с държавния глава Румен Радев Ивайло Вълчев от „Има такъв народ“.

„Според нас този парламент е изчерпан като морален кредит и най-правилното нещо е да има избори. За нас правилният подход е експертен кабинет с широка парламентарна подкрепи, но не и в този парламент. Този парламент приключи в момента, в който се създаде сглобката", заяви от своя страна Тошко Йорданов.

"В момента, в който две политически сили се арестуваха два дни по-рано, направиха правителство. Ако не се сдобрят наново – не дай, Боже (това ще е ужасно за средата), е най-добре да се мине през избори. Така хората ще пренаредят тежестта на партиите. Съмнявам се, че някой, освен Лена и Киро, си мисли, че ПП-ДБ ще изкара същите депутати след едни парламентарни избори“, посочи Йорданов.

"Партиите дори да са същите, ще са с различна тежест и тогава може да се търси управленска формула", допълни още той.

Снимка: БГНЕС

Според него липсата на Асен Василев, Делян Пеевски и Бойко Борисов на консултациите при президента вчера може да се обясни с това, че тримата може да са в кабинета на председателя на парламентарната група на ДПС, където да водят успоредни консултации.

"Може да се разходите до кабинета на Пеевски, за да видите кой ще излезе оттам", заяви Йорданов.

Според него, ако сглобката продължи да управлява, ще има повишаване на цените на тока, на горивата и партийно овладяване на независимите регулатори.

Снимка: БГНЕС

"И след 9 месеца или след изборите в САЩ ще трябва да оправяме една изключително затънала държава, която и в момента е затънала. Знаете, че Асен лъже. Последния път - за излишъка през февруари, излъга толкова нескопосано, че го хванаха два дни по-късни", заяви Тошко Йорданов.