Миналата седмица 31-годишната Бела Михайлова беше нападната на улицата пред дома ѝ, повалена на земята и залята с над литър изгаряща течност. Петната все още личат по пътната настилка.

Нападателят е бившият ѝ съпруг, с когото има пет деца.

В сряда привечер той я причакал, нападнал я в гръб, съборил я, притиснал главата ѝ в земята и излял течността.

Жената успява да се измъкне и да се прибере. „Беше страшна гледка“, разказва семейството ѝ пред кореспондента на bTV в региона.

Снимка: Емил Кацаров

Утре жертвата ще бъде оперирана. Тя е с рани по цялото лице, най-пострадала е едната ѝ буза.

Близките ѝ обаче живеят в страх, тъй като след саморазправата са получили заплахи от нападателя и семейството му. Не смеят да говорят много.

Споделят обаче, че Бела е била многократно бита и насилвана. Подавали са жалби.

Снимка: bTV

„Системно две години тормоз имаше. Ревнува я. Биеше я постоянно“, каза пред bTV бащата на Бела – Миладин Михайлов.

Жената подала жалба в полицията срещу бившия си съпруг в началото на септември. Той бил привикан и предупреден писмено да не отправя заплахи към нея.

След нападението от миналата седмица мъжът е арестуван, но е освободен 24 часа по-късно. Причината – експертизата за последствията от заливането ще е готова до месец.

„Действително това е много укоримо, което е извършил, но такава репресия – със задържане, вземане на мярка за неотклонение, това е много крайно и за по-тежки случаи, какъвто би бил средна телесна повреда. За нея ние нямаме доказателства“, коментира говорителят на Окръжна прокуратура в Пазарджик Пламен Пантов.

Вижте повече във видеото: