Около 4-5 градуса бе тази сутрин на повечето места, в София - 4, но в някои северни райони, като Свищов, Русе, В. Търново, термометрите показаха 10 градуса още от рано сутринта.

През деня ще бъде облачно и на много места ще превалява слаб дъжд, с тенденция на временно спиране след обяд в западната половина от страната. Вятърът ще е слаб, от юг-югоизток. Ще е сравнително топло за периода от годината. Максималните температури ще са от 7° до 12°, в София 9-10°.

Над планините ще бъде облачно и на много места с превалявания от дъжд, над 1700 – 1800 метра преваляванията ще са от сняг. Ще духа умерен до силен южен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 6°, на 2000 метра - около 1°.

През предстоящата седмицата ще преобладава облачно време, с чести превалявания от дъжд, предимно слаби. На отделни места в низините сутрин ще има мъгли или намалена видимост. През повечето дни вятърът ще бъде с южна компонента и ще бъде сравнително топло за периода. Дневните температури ще са около и над 10°, а и минималните сутрин в повечето места ще са положителни. Понижение на температурите ще започне към края на седмицата.