Временно разкъсване на облачността и високи за сезона дневни температури, на места между 10° и 15°, прогнозират синоптиците за последния ден на януари, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.

В Източна България ще има валежи, които в следобедните часове временно ще спрат, но от юг-югозапад отново ще завали. Преди обяд в Източна България ще продължи да духа силен и бурен юг-югозападен вятър, който след обяд временно ще отслабне, но към края на деня отново ще започне да се усилва.

През нощта срещу неделя, ще бъде облачно с валежи от дъжд, а в планините, по високите западни полета и в Предбалкана - от сняг. На много места, особено в Югоизточна България валежите ще са интензивни. Отново ще бъде и твърде ветровито. Атмосферното налягане е значително по-ниско от средното за януари -през деня слабо ще се повиши.

Над Черноморието ще бъде облачно, дъждовно и ветровито. Ще духа силен и бурен юг-югозападен вятър, който в следобедните часове временно ще отслабне, а валежите за кратко ще спрат. Максимални температури ще бъдат 10° - 14°. Температура на морската вода е 6-7°. Вълнение на морето ще бъде 3-5 бала.

В планините бурният югозападен вятър временно ще отслабне и в по-ниските части ще се ориентира от югоизток. Валежите също временно ще спрат, а облачността ще се разкъса, но в следобедните часове от юг отново ще завали. Максимална температура на 1200 метра около 6°, на 2000 метра - около минус 1°.