Няма нищо по-хубаво от аромата на пресните плодове. Особено през летния сезон имаме богат избор на вкусни и свежи плодове, на които да се насладим. Сред тях са и малините. Те освен вкусни са и много ароматни, което ги прави толкова и любими на всеки.

Причината да имат такъв страхотен аромат се дължи на естествени съединения, наречени малинови кетони. Всъщност, тези кетони освен, че са причината за аромата на плодовете, те, под формата на добавка, могат да бъдат естествен начин за регулиране на апетита и още какво ли не.

А чували ли сте за отслабване с малинови кетони?

Накратко, малиновите кетони притежават много ползи за здравето. Затова в тази статия ще споделим с вас какво точно представляват те и какви са техните топ предимства за вашето здраве.

Какво представляват малиновите кетони?

Както споделихме в началото, малиновите кетони са естествено съединение, което придава на този малък, но много вкусен плод, характерния за него аромат. Интересен е фактът, че това съединение е открито и в други плодове като киви, праскови, някои видове горски плодове, в различни видове зеленчуци, както и в кората на някои видове дървета като бор, клен и други.

Топ 3 ползи за здравето

Ако трябва да бъдем по-точни, ползите от малиновите кетони са повече от три, но ще сложим акцент върху три от тях.

Помага за регулиране на апетита и здравето на храносмилателната система

Говорейки си за отслабване, то определено можем да кажем, че една от най-трудните задачи на всеки, който иска да отслабне, е регулирането на апетита. Това изисква промяна в хранителните навици, изграждане на нов и по-здравословен хранителен режим и като цяло промяна в начина на живот.

За целта, обаче, понякога е необходима допълнителна помощ. В тази връзка малиновите кетони могат да бъдат вашия най-добър помощник. Те положително повлияват върху нивата на адипонектин - хормон, свързан със защитата от инсулинова резистентност. А както знаем, именно нивата на инсулин в организма са свързани и с регулирането на апетита.

Така при инсулинова резистентност се наблюдава как в тялото на човек се произвежда повече инсулин, отколкото трябва и съответно става резистентен към излишъка в организма.

При инсулиновата резистентност се наблюдава повишаване на нивата на кръвната захар, което води и до усещане за глад. Високата кръвна захар, от своя страна, води и до други проблеми с храносмилателната система. Именно затова е важно да проверите дали нямате висока кръвна захар. А малиновите кетони, от своя страна, могат да бъдат и вид превенция срещу инсулинова резистентност.

Помага при различни типове възпаления в тялото

Възпалението е естествен отговор на тялото ви, когато иска да го предпази от нараняване или увреждане. Обикновено хормонът адипонектин е този, който се справя с възпаленията в тялото и помага то да намалее. Не винаги, обаче, нашето тяло успява да произведе достатъчно количество.

В този случай може да се стигне до хронично възпаление, което води до много по-сериозни последици за вашето здраве, като може и да е причина за отключване на сърдечни проблеми и дори на ракови заболявания.

Хроничното възпаление е и причина за влошаване качеството на живот, болки в ставите и мускулите, а наред с това може да е причина за резките промени в теглото. Всичко това не позволява на вашия организъм да функционира правилно.

Приемът на малинови кетони ще подпомогне производството на адипонектин, следователно ще допринесе и за справяне с всяко едно възпаление във вашето тяло и подобряване вашето здраве и качество на живот.

Подобрява метаболизма

Малиновите кетони ще подобрят вашия метаболизъм и енергиен баланс. И тук отново ще споменем за хормона адипонектин, който ще се погрижи за вашия метаболизъм. Този хормон подобрява разпределението на мазнините в тялото и по-конкретно висцералните мазнини и подкожните мазнини.

Нещо повече, адипонектинът подобрява липидния метаболизъм. Това означава, че тялото ви ще подобри способността си да разгражда мазнините.

В заключение ще кажем, че малиновите кетони могат да окажат наистина благоприятно влияние върху вашия организъм, допринасяйки за по-добър метаболизъм, справяне с мазнините и повишаване на енергията, за да се чувствате добре.