На мястото на Петков бих поискал вот на доверие и чак тогава бих говорил за кабинет на малцинството.

Това заяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

„Има два вота на доверие, които ще влязат следващите дни. Единият ще е актуализацията на бюджета, другият са евентуалните персонални промени“, добави той.

Биков заяви, че ГЕРБ няма да подкрепи актуализацията на бюджета.

„Очевидно нямаме доверие на това правителство. Работата на НС е блокирана. Това правителство с този мандат и с този персонален състав очевидно не може да продължи да работи“, каза още той.

"Тъжно и трагично е, че правителството се разпада не поради дълбоки идеологически противоречия, за които говорихме още от създаването му, че са несъвместими тези субекти в коалицията, а поради взаимни обвинения в корупция и некомпетентност", заяви депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова.

По думите ѝ следва политическа криза.

"Тези, които дойдоха със заявката за нулева толерантност към корупцията, след шест месеца вече достигнаха до ниво нулева толерантност дори помежду си. От вчера сме свидетели на грубо погазване на елементарни етични норми на поведение между политици и това никак не е полезно за обществото ни като цяло. Мнозина от тях говориха за промяна, за различно политическо поведение, демонстрациите, които в последната една-две седмици се правят и в пленарна зала и между частите на четворната коалиция, която вече е тройна, са език на омразата и взаимни обвинения. Това не ни радва, напротив, тревожи ни, защото сме загрижени за държавата", добави Атанасова.