Румънски тир предизвика тежка катастрофа на бул.“България“ в Русе. Камионът е предприел обратен завой в посока Дунав мост, като е отнел предимството на движещия се по главния път автобус, в който са пътували работнички от завод за чорапи. Те са отивали на работа за втора смяна.

Снимка: btvnovinite.bg

Ударът е бил от страната на шофьора на автобуса, който е откаран е от екип на Спешна помощ в болницата с порезни рани. В болница са транспортирани и три от работничките, които са получили натъртвания. За да обезопаси мястото, е извикан екип от намиращата се непосредствена близост Втора пожарна.

Снимка: btvnovinite.bg

Обстановката в участъка е усложнена допълнително, тъй като друг камион, натоварен със стока, е опитал да заобиколи двете превозни средства. При опита му да мине през тревните площи е затънал и буксува. Така освен да се изтеглят катастрофиралите тир и автобус, трябва да бъде изваден и закъсалият камион.

Снимка: btvnovinite.bg

Заради катастрофата пътят към Дунав мост е затворен и се преминава през обиколен маршрут през Николово. Камионите изчакват на място.